top of page

Sokol Sadushi: Mos i sillni ceshtjet ne Gjykaten e LarteNe Gjykatën e Lartë presin të marrin zgjidhje mbi 35 mijë çështje.


Kreu i kësaj gjykate, Sokol Sadushi shprehu shqetësim për rekursin që bëjnë avokatët dhe kërkoi nga ata të mos e çojnë çdo çështje në Gjykatën e Lartë.


“Një pjesë e madhe e çështjeve shqyrtohen përfundimisht dhe gjejnë zgjidhje në dy shkallët e ulëta të gjykimit dhe shanset që ky vendim të ndryshojë në Gjykatën e Lartë janë të pakta, madje në mjaft raste inekzistente” u shpreh Sadushi në një konferencë për mediat. (Lapsi.al)


Une: Aha nuk e ditka Sokoli cfare vendimesh marrin gjykatat e apelit: Pothuajse asnjehere nuk i japin zgjidhje ceshtjes, por e kthejne mbrapsht ne gjykaten e Faktit (shkalles se pare).


Populli mendon se eshte taktike juristesh per t'i zvarritur ceshtjet sa me shume, qe te fitojne sa me shume, si sektor.


Une, si popull, qe kam kaluar neper gjykaten e Faktit me nje gjykatese idiote, pastaj kam shkuar ne Apel i cili nuk e ka zgjidhur, por e la ka kthyer prape te Fakti, ku gjykatesit jane bixhoz si te te bjeri, nderkohe qe kam humbur 4 vjet, vendos ta coj ne Gjykaten e Larte per aresyen se kerkoj gjykates me te kualifikuar. Nuk e coj nga qejfi ne Gjykaten e Larte; as budalla nuk jam te luftoj me vite te tera dhe te shpenzoj para per nje ceshtje pa baze.


Sokoli duhet te hedhe peshqirin ne ring dhe te thote haptas qe jane ne pamundesi fizike per ta perballuar ngarkesen.


Ka 3 mundesi realiste:

  1. Drejtesi partizane edhe per 10 vjet te tjera, deri sa te absorbohet ngarkesa.

  2. Te vijne gjykates te huaj; juristet e rinj shqiptare te sherbejne si perkthyes.

  3. Te zhvillohet praktika e arbitrazheve private.79 views0 comments

Comments


bottom of page