top of page

Nje ilac antiviral nga goja qe trajton covid me sukses 89%


A pill of Paxlovid, Pfizer’s Covid treatment, inside a laboratory in Germany.


Pfizer tha se pilula e re antivirale Paxlovid trajton variantet Delta dhe Omicron duke shmangur hospitalizimin dhe vdekjen ne masen 89%. Duhet marre 3 dit pas shfaqjes se simptomave.

Paxlovid eshte paraqitur per miratim ne FDA.


Varianti Omicron perben 3% te rasteve ne USA , por 13% ne shtetet e verilindjes. Po demonstron virulence te larte, duke u dyfishuar nr. i infeksioneve cdo 2 dit

67 views0 comments

Comentarios


bottom of page