top of page

Lajm: Organizata e Qendres aplikon per grantin e Ambasades Amerikane per forcimin e demokracise

Updated: Sep 22, 2022


Parid Turdiu - kryetar OQ


0rganizata e Qendres (OQ) dorezoi dje paketen e aplikimit per grantin $24.000 te ofruar nga populli amerikan nepermjet Ambasades, per projekte qe forcojne demokracine ne Shqiperi.


Projekti yne eshte "Nxjerrja para Gjykates Kushtetuese, i Kodit Zgjedhor te Republikes se Shqiperise, si jo-kushtetues, se nuk perfshin votimin e shtetasve shqiptare me qendrim jashte atdheut".


Ju lutem regjistroni mbeshtetjen tuaj duke klikuar ketu: Mbeshtesim Votimin e Diaspores!


Programi i projektit permban keto detyra:

  1. Studim i fizibiliteti ligjor, shoqeruar me raportin perkates

  2. Studim i aspekti social te ceshtjes: E drejta e votes se Diaspores si: a) e drejte e njeriut, b) zgjerim i demokracise, c) perfshirje ne jeten e vendit e rinise se Diapores, d) reforme anti-korrupsion, e) reforme per permiresim qeverisje dhe ne pergjithesi si nje akt teper patriotik e progresist qe bashkon kombin global shqiptar.

  3. Studim i fizibilitetit teknologjik, shoqeruar me raportin perkates. E drejta reale per te votiar kerkon votimin online te emigranteve nga celulari. Teknologjia e sotme, duke perfshire blockchain, e ben te mundur kete. Studimi teknologjik do percaktoje kush mund ta realizoje dhe sa kushton ne kohe e monedhe.

  4. Kontraktimi i avokateve kushtetues, hedhja ne gjygj kushtetues, zhvillimi dhe fitimi i gjygjit.

  5. Mobilizimi i opinionit publik: Kjo eshte nje ceshtje e madhe. Paralelisht me gjygjin duhet fituar edhe ne mendjet dhe zemrat e njerezve.

Buxheti qe hartuam per kete projekt doli 75 mije dollare. Shpresojme te marrim 24 mije nga USA, te tjerat do i perballojme me fondet qe do ngrejme nga kontributet e mbeshtetesve.


Paketa e aplikimit qe dorezuam dje permbante 15 dokumente:


1. Cover Letter

2. Duns Number

3. NCAGE Application proof

4. DemComm Application Form

5. SF-424

6. SF-424A

7. Detailed Budget (not required)

8. Statuti i “Organizata e Qendres (OQ)”

9. Vendim per Regjistrim Personi Juridik

10. Vertetim regjistrimi

11. Çertifikate Regjistrimi NIPT/SSN

12. Llogaria bankare e OQ

13. CV Parid Turdiu

14. CV Eriola Çollaku

15. CV Jurild Hoxha


Comments


bottom of page