top of page

Dilemat e Bankes Qendrore Europiane

Ne pritje te vendimit te Bankes Qendrore Europiane - ECB:


Rritja e inflacionit ne Eurozone muajt e fundit shkaktohet kryesisht nga mallra me prejardhje nga importi si energjia, etj.


ECB nuk mund te ndikoje tek situata edhe nese zvogelon blerjet e bondeve, ose me nderhyrje te tjera. Nga ana tjeter shtrengimi i politikes monetare do te dobesonte kerkesen dhe do te sabotonte mekembjen ekonomike pas pandemise.


7 views0 comments

コメント


bottom of page