top of page

Poetja Inis Jorgo i kendon shiut



Fotografia e zgjedhur nga autorja


BIE SHI


Sot bie shi, shi i shtruar,

mbi fusha e pemë butësisht

supeve lagur nostalgjia

duke imponuar qetësi


Mjergulla pllajën s’e lë të duket

ajri i lodhur zë e largohet

fshati nën shi edhe më i bukur

këmbana e kishës diku dëgjohet


Rrjedh dalëngadalë shiu çative

pragjet, mendimet duke i lagur

i pëshpërit diçka ai tokës

e duket sikur ja fshin zhgënjimet


Rrugës së lagur e zbathur eci

çuditshëm dritat mbi asfalt

pikat e shiut krahërorit

perlave ato ju ngjajnë.


Nesër pas reve dielli do dalë

do vijë patjetër nuk do t’harrojë

por sonte nën shi dua të eci

duke ju lutur të mos pushojë….


Inis A. Jorgo


116 views1 comment

1 Comment


Dhurata Sinani
Dhurata Sinani
Sep 23, 2022

Ndërsa shumica e njerëzve vrapojnë të gjejnë një strehë apo të hapin ambrellat që të mos lagen, vajzën në fotografi pa dyshim që shiu e egzalton. Duket sikur është vetë poetja, shpirti romantik i së cilës shkrihet e bëhet një me shiun duke e lumturuar pa masë. Gjithë qënia e saj rrezaton paqe e qetësi shpirtërore. Shiu të cliron nga retë e errëta që parakalojnë dhe të bën të ndihesh e lirë me deshirën për të vështruar horizontin e së ardhmes. Shiu na lag mendimet dhe duket sikur fshin zhgënjimet e tokës, thotë poetja e cila e njeh mirë ndikimin e shiut në pksikologjinë e njeriut – ecja në shi na bën ta vlerësojmë jetën nga një këndvështrim tjetër dhe…

Like
bottom of page