top of page

KUR UDHETOJ - poezi nga Keti DibraPërshkoj udhë

shoh pemë

shkurre

fusha

lumej

lëndina

dhe ndiej

praninë e tyre

që më rrethon e

me përkëdhel

e në çdo çast

të udhëtimit

nuk jam vetëm

jam bashkë

me to e me to

këndoj

bëj shaka

rrëfehem

ngushëllohem.


E dua

erën e ngrohtë

të dheut

të tokës

erën e gjethes

të barit

të sanës.

Mes një të tillë

mrekullie

ndihesh në

trajtën më të plotë

të qenies tënde.

Dheu

të rrëmbush.

Era e gjetheve

të përkëdhel.

Era e barit

të gjallëron.

Era e sanës

të qetëson.

Toka

të dikton

pafundësinë.


Toka,

vdekje

dhe jetë!


Toka!

Si gruaja!

Ajo

merr

jep

mban.

Kjo është

lidhja e saj me

gjallesat.

Në shkëmbim

të materies

ngjizet e reja

e vjetra

tjetërsohet

çdo gjë

persëritet.


Dhe vjen

natyrshëm

“strukja” jonë

në gjirin e dheut.

Aty, strehohet

së fundmi,

aty shprishet,

aty këmbehet,

për të folur me një

tjetër gjuhë,

gjuhën

e vazhdimësisë,

që shihet

përsëri

e përsëri

te gjethi

te pema

te lulja

te fruti

te zogu

te mëshqerra,

te shkëmbimet

e ndërsjella,

që krijojnë

përherësinë.


Ndaj,

në fundin tonë,

s’e dua praktikën

“moderne”

të murimit

të trupit, që

gjymton lidhjet,

prish vazhdimësinë.


k.d.

135 views0 comments

Comments


bottom of page