top of page

Dy poezi nga Keti Dibra


HESHTJE


Vitet

mblidhen e

thinjen si

gjethet që

zverdh

vjeshta.


Heshtje...


Përgjon

brendësinë e

s’dihet si

nga kujtesa

ke fshirë

vite e

flakur tutje

pjesë të

vetes tënde.

Zvogëlohen

dëshira e

ndoshta

në vite

fiton

harresa.

Por heshtja

ngacmon

gërryen

rizgjon.

E ti rrëmon

në kohën cung

cukit

të shkuarën

prek të

tashmen

përhumbesh në

mendim.


BRERIM SHIU

Asnjëherë s'kisha parë aq dritë në një ditë shiu.

Rrezet kryeneçe

të diellit

kishin mundur

të çanin

vende vende

vransiren dhe

përzier me shiun

spërkatnin dendur

tokën.

Një shkëlqim

i pazakontë më derdhej

përsipër.

Dritësonin

pemët

shtëpitë

asfalti

njerëzit.

Pellgjet e shiut

rikthenin verbueshëm

dritën dhe unë,

a thua se fluturoja, ecja

e mrekulluar

nga ai shi

i imët

i ngrohtë

intim

që më rrethonte

me tërë

atë dashuri.

Unë ecja dhe

sipër meje,

si një aureolë

gjigante,

përvijohej ylberi.

Isha një kalimtare.

Kurrë më parë

s'e kisha dashur

shiun.

29 views0 comments

Comments


bottom of page