top of page

Cili profesion eshte me i lavdishem: mesuesi, mjeku, artisti, aktori, polici?Nje mesuese na dergoi kete shkrim. Vendosem ta botojme, me komentet e meposhteme:


Mësuesi ështe personi të cilit një prind i beson gjënë më të çmuar që zotëron fëmia e tij: trurin. Ia beson që t'ia transformoje në një objekt që mendon. Por mësuesi është edhe personi të cilit shteti i ka besuar gjënë më të cmuar: bashkesinë e tërë mendjeve, që të bëhen atdheu i nesërm.

Piero Angela

p,k.d.


Redaktori yne: Vetem se ka pasaktesi. Mesuesin nuk e zgjedh prindi, qe t'ia besoje femijen, por ate mesues ka shkolla. Shteti nuk ia beson "bashkesine e tere mendjeve" mesuesit, por nje sistemi te tere arsimor, me dhjetra mijera njerez. Per me teper, shkolla eshte vetem nje element i formimit te trurit.


Mesuesja: Njejesi eshte ne kuptimin e shumesit. Po pra, shkolla.


Redaktori yne: Shume prinder mendojne se mesuesi/ja i femijes se vet eshte gomar/e dhe shkojne e i bejne fjale. Dmth nuk i besojne. Disa mesues jane ekselente, shumica jane mesatare, ka edhe molle te prishura. Mesuesi eshte nje profesionist qe nuk duhet shenjteruar. Ke te shenjterojme me pare: mesuesin, mjekun, artistin, aktorin, policin, zjarrfikesin, hoxhen, priftin, kozmonautin? Po minatori, punetori i ndertimit, bujku? Po prokurori, gazetari dhe politikani i opozites, qe rrezikojne jeten?

101 views0 comments

댓글


bottom of page